Raksablogi
Omakotitalon rakentaminen

Mistä kaikki alkoi ja missä mennään nyt

Miten rakennusprojekti sai alkunsa?

Noin kaksi vuotta sitten kuulin sattumalta, että tontin aijempi haltija voisi olla halukas luopumaan tontista. Homma saikin hienon startin, kun kaupat lyötiin lukkoon jo ensimmäisen puhelun aikana. Tästä eteenpäin asioista tulikin hieman mutkikkaampia, kun tontin kirjauksissa oli ollut aikaisemmin puutteita maanmittauslaitoksen kanssa ja rästimaksuja rasitti tonttia. Paperisotaa kesti noin vuoden verran, kunnes kaikki hommat saatiin hoidettua ja tontti kirjattua omiin nimiin.

Rakennuslupa

Jo ennen varsinaisia rakennuslupakuvia esiteltiin kuvia rakennusvalvonnalle, museoviranomaisille sekä kaupungin kaavoitukselle. Kun pääpiirteet saatiin kaikkien kanssa sovittua oli aika tilata rakennuslupakuvat ja hakea rakennuslupa. Kuitenkin pian rakennuslupahakemuksen jättämisen jälkeen ilmoitettiin, että ennen rakennusluvan myöntämistä on hankkeelle haettava poikkeuslupa. Sattuipa siihen sitten parin kuukauden mittaiset kesälomat kaupungin virkamiesten puolelta, joten päätös siirtyi viime vuoden elokuulle.

Poikkeuslupa meni kuitenkin heittämällä läpi, mutta rakennusvalvonnasta ei talon hormiratkaisut mennyt. Uudet kuvat tilaukseen, joissa piiput muutettiin täysin tiilimuuratuiksi. Toimitin kuvat rakennusvalvontaan ja lupa vihdoin saatiin.

Missä mennään nyt?

Aloituskatselmus pidettiin alkuviikosta. Sieltä sain paljon hyviä vinkkejä kuinka hommat kannattaa nyt polkaista käyntiin.  Tehtävää ennen kaivinkoneen tontille tulemista on seuraavasti:

  • LVI- ja sähkökuvat, tilattu (sähkösuunnitelmat osittain valmistuneet, LVI-kuvien perään tiedusteltu 28.2.2018)
  • Liittymien selvittäminen, selvitetty (liittymätiedot tilattu ja toimitettu suunnittelijoille)
  • Tontin paikan merkitseminen
  • Puiden kaatolupa, Myönnetty
  • Rakennekuvien toimittaminen rakennusvalvontaan, kuvat saatu, vielä toimittamatta

Miten edetään?

Seuraavana tarkoituksena on siis saada kalustekuvat keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen, jotta saadaan kaikki tarvittavat kuvat tehtyä. Erityisen tärkeä on saada tonttikuvat valmiiksi, jotta maatyöt on mahdollista aloittaa. Rakennekuvat toimitetaan rakennusvirastoon ja liittymät selvitetään.

Puiden kaato tontilta on myös pian ajankohtainen. Tontilla sijaitsee myös yksi purettava rakennus, se puretaan kaivinkoneella ennen maatöiden aloittamista.

Seuraava postaukseni tulee todennäköisesti koskemaan keittiösuunnitelmia.

 

Julkisivu- ja pohjakuvia pääset katsomaa tästä

Keittiösuunnitelmat löydät täältä

 

www.Raksablogi.fi on blogi omakotitalon rakentamisesta historiallisesti merkittävälle paikalle ja vielä pienellä budjetilla. Tervetuloa seuraamaan kuinka käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *